Hrvatski državljani napokon napustili ratom zahvaćeni Libanon

PROCES evakuacije radnika tvrtke "Đuro Đaković", kao i nekoliko hrvatskih državljana koji su se našli u Libanonu uspješno napreduje, kazao je za Index direktor tvrtke Darko Katić.

"Radnici su ušli u Siriju i kreću se u konvoju. Unatoč velikoj gužvi, u ponedjeljak navečer bi trebali stići do Damaska, a u utorak poslijepodne ili navečer charter letom u organizaciji našeg Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija krenuti prema Hrvatskoj", rekao je Katić.

Radnika Đure Đakovića ima 39, a njima se u evakuaciji priključilo još nekoliko Hrvata koji su se našli na tom ratom zahvaćenom području.

"Put kojim se radnici evakuiraju nešto je duži, ali je zato sigurniji, što nam je najvažnije. Svi su radnici dobro i nitko nije ozlijeđen.", dodao je direktor Đuro Đaković Montaže.

Načelnik Odjela poslova za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda MVPEI-a, Vinko Ljubičić, potvrdio nam je da su hrvatski državljani ušli u Siriju, dodavši da za sada sve ide prema planu i da će u noći s ponedjeljka na utorak biti smješteni u Damasku u organizaciji Ministarstva.

V.Š.
Foto: RTL vijesti

Pročitajte više