Hrvatski suverenisti podržali prosvjed poduzetnika

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HRVATSKI suverenisti podržali su prosvjed poduzetnika koji će se održati u srijedu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Hrvatski suverenisti podržavaju prosvjed poduzetnika koji će se održati u srijedu zbog nepravedne, nametnute zabrane rada. Članovi Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista također će se priključiti prosvjedu i svojim dolaskom poručiti da se ne slažu s odlukama vlade i Stožera koje vode brojne poduzetnike u propast.

Zbog pada broja oboljelih i umrlih smatramo da su se stekli uvjeti za popuštanje mjera kojima se još uvijek diskriminiraju ugostitelji i vlasnici teretana. Očekujemo od Stožera da to napravi što prije jer moramo misliti na egzistenciju velikog broja ljudi koji su ugroženi lockdownom. Iz istog razloga smo već pozvali vladu RH i resorna ministarstava da poduzetnike koje su zatvorili oslobode od svih davanja državi za sve mjesece u kojima im je bilo zabranjeno raditi", naglasio je saborski zastupnik Marko Milanović Litre.

Hrvatski suverenisti ističu da se neutemeljenost odluka posebno očituje u činjenici da Stožer pod pritiskom javnosti najavljuje ublažavanje mjera iako do tog trenutka izričito negiraju promjene.

"Kako vjerovati da je zabrana rada opravdana ako je jedan dan poruka odgovornih da kafići jedini ne mogu prodavati kavu 'za van' zbog epidemioloških uvjeta, a drugi dan, nakon što primijete da im taj potez nije popularan, nagovještaju otvaranje terasa?" naglasio je Milanović Litre dodajući da je neprihvatljivo jučerašnje postupanje prema vlasniku teretane koji je prosvjedovao iz istih razloga.

"Bilo bi dobro da institucije tako ekspresno reagiraju u slučajevima korupcije koja je preplavila državu, a ne samo po naredbi Stožera, koji je parapolitičko tijelo bez ikakvog demokratskog uporišta", zaključio je Milanović Litre.

Pročitajte više