HSP o pokušaju nekih tvrtaka da zabrane svojim zaposlenicima kandidaturu na izborima

PREDSTAVNICI Hrvatske stranke prava (HSP) danas su na konferenciji za novinstvo u Rijeci ustvrdili da su nekim članicama njihove stranke, koje su trebale biti na kandidacijskoj listi za 8. izbornu jedinicu, a zaposlene su u Fini, njihovi direktori zabranili kandidiranje uz objašnjenje da se u toj tvrtki ne dopušta stranačka aktivnost.

Zvonko Čapko, uime izbornog stožera HSP-a za tu izbornu jedinicu, ustvrdio je da je riječ o protuustavnom ponašanju te je napomenuo da je sličnih pritisaka bilo i u drugim tvrtkama.

Ivan Kirin, prvi na listi za 8. izbornu jedinicu, rekao je da će HSP, ako dobije dovoljan broj mandata u Saboru, pokrenuti ukidanje radne obveze za liječnike.

Kirin je ustvrdio kako je "nemoralno da se građane plaši neulaskom Hrvatske u EU ako glasuju za stranke izvan sadašnje vladajuće koalicije" što, rekao je, čine brojni političari i komentatori.

General u mirovini Sergio Rabar, drugi na listi, izrazio je nezadovoljstvo, kako je rekao, "vladom koja prodaje zemlju" te je istaknuo da će HSP nakon ulaska u Sabor pokrenuti referendum za zabranu prodaje zemlje.

Osma izborna jedinica obuhvaća Istarsku i dio Primorsko-goranske županije.

Pročitajte više