HSP pozvao članstvo da glasuje po svom političkom opredjeljenju

PREDSJEDNIŠTVO Hrvatske stranke prava (HSP) pozvalo je danas svoje članove i simpatizere da iziđu na predsjedničke izbore i u drugom krugu, te da "glasuju sukladno svom političkom opredjeljenju, a na temelju podudarnosti istupa pojedinih predsjedničkih kandidata s HSP-ovim stajalištima i programom".

Predsjednik HSP-a Anto Đapić novinare je, u stanci sjednice Predsjedništva, izvijestio i da stranka nije zadovoljna izbornim rezultatom neovisnog predsjedničkog kandidata Slavena Letice, kojega je HSP podupro.

U HSP-u smatraju da je slab izborni rezultat posljedica Letičine odluke da na izbore iziđe kao neovisni, a ne HSP-ov kandidat.

"Naše je članstvo glasovalo stegovno, ali Letica nije uspio privući i biračko tijelo HSP-a, koje po izlaznim anketama iznosi oko 12 posto", rekao je Đapić.

Na pitanje hoće li HSP nastaviti suradnju s Leticom u Saboru, Đapić je odgovorio kako se "s HSP-ove strane ništa bitno nije promijenilo", te da je stranka "otvorena za nastavak suradnje, koja je do sada bila iznimno uspješna".

"Žao mi je što Letica nije uspio iskoristiti ono što mu je HSP dao na raspolaganje, ali i mi i Letica imali smo najbolje namjere i ne vidim razloga za ljutnju s bilo koje strane", kazao je.

Đapić je najavio i da će stranka s kampanjom za lokalne izbore krenuti već krajem siječnja, kada će se održati i sjednica Glavnog stana HSP-a.

Rekao je kako očekuje da će stranka na lokalnim izborima pridobiti više od 10 posto birača, a ocijenio je i da se Letičin izborni neuspjeh neće negativno odraziti na uspjeh stranke na lokalnim izborima.

Pročitajte više