HSP predstavio kandidate za parlamentarne izbore

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić predstavio je danas stranačke kandidate na predstojećim parlamentarnim izborima, izrazivši uvjerenje da će na njima HSP ostvariti najbolji rezultat do sada i da se bez njega neće moći formirati buduća vlada.

U HSP-u očekuju prelazak izbornog praga u svim izbornim jedinicama s najmanje jednim kandidatom, a u nekima i s više, istaknuo je Đapić na današnjoj konferenciji za novinare. Kampanju će voditi pod sloganom "Vjeruj u sebe", djelovat će afirmativno, neće nikoga vrijeđati niti se skrivati iza svoje nekompetencije kao aktualna vlast, a nedostatak argumenata neće nastojati kompenzirati prebacivanjem krivnje, kaže Đapić.

"Ako se želi promijeniti vlast može se glasovati za bilo koga, a ako se želi promijeniti politika treba se birati HSP", poručuje Đapić koji će biti nositeljem lista u devet izbornih jedinica te predvoditi onu u 4. izbornoj jedinici.

Dodao je da je logično za očekivati da bi HSP želio biti dio buduće vlasti koju će činiti sadašnja oporba, ali i najavio mogućnost da HSP ostane u oporbi ne bude li postignut dogovor oko određenih političkih pitanja.

Podsjetio je da je stranka pripremila 70-ak zakonskih projekata i najavio da će ih odlučno braniti, pokuša li netko drugi njihove dijelove iskoristiti za vlastitu promidžbu.

HSP će u prvoj izbornoj jedinici na izbore izaći zajedno sa Zagorskom demokratskom strankom (ZDS), a u trećoj također sa ZDS-om i Međimurskom strankom.

HSP-ovu listu u 1. izbornoj jedinici predvodit će nezavisni kandidat Slaven Letica, a predstavio je privremena pravila o političkoj neutralnosti i profesionalnoj autonomiji HRT-ovih djelatnika tijekom izborne kampanje. Istaknuo je da će predstojeća izborna kampanja biti veliki ispit za HTV jer se prvi put testira kao javna te predložio da se iz informativnog programa izbace "presijecanja vrpce" kojima aktualna vlast provodi predizbornu kampanju.

Predsjednik Zagorske demokratske stranke (ZDS) i prvi na zajedničkoj listi u 3. izbornoj jedinici Stanko Belina istaknuo je da je ona relevantna stranka u Krapinsko-zagorskoj županiji, te da osvaja prosječno od pet do osam posto glasova. U HSP-u su našli partnera, jer je prihvatio načelo integrativnog regionalizma.

U 2. izbornoj jedinici HSP-ovu će listu predvoditi autor brojinih zakona o braniteljima Pero Kovačević, u 5. tajnik Vlado Jukić, u 6. predsjednik Glavnog stana Velimir Kvesić, u 7. dopredsjednik Miroslav Rožić, 8. mikrokirurg Ivan Kirin, u 9. dopredsjednik Tonči Tadić i u 10. izbornoj jedinici dopredsjednica Ruža Tomašić, predstavljena kao jedna od najuspješnijih kanadskih policajki.

Pročitajte više