HUBOL: Neka Plenković i Beroš objasne zašto nisu reagirali na upozorenja o Laucu

Screenshot: Facebook

HRVATSKA udruga bolničkih liječnika (HUBOL) reagirala je na Plenkovićevu najavu da će Gordan Lauc biti izbačen iz vladinog Znanstvenog savjeta.

Traže detaljno objašnjenje premijera i ministra Beroša zašto ranije nisu reagirali na njihova stalna upozorenja o Laucu.

"Tražimo od premijera i njegovog ministra Beroša da DETALJNO objasne zašto unazad nekoliko mjeseci nisu reagirali na opetovana upozorenja struke na štetno i dezinformirajuće djelovanje člana Vladinog znanstvenog savjeta gospodina Lauca, te da DETALJNO pojasne što se točno u međuvremenu dogodilo da se njihov stav o Laucu danas tako dramatično promijenio", stoji na Facebook profilu Hrvatske udruge bolničkih liječnika.

Plenković: Ovo je previše. Ne vidim kako možemo nastaviti suradnju dalje

Podsjetimo, Plenković se danas nakon održane sjednice predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a obratio javnosti. Komentirao je Laucov poziv na prosvjed protiv covid-potvrda.

Član vladinog Znanstvenog savjeta Gordan Lauc danas je u objavi na društvenim mrežama pozvao građane na mirne prosvjede protiv obaveznih covid-potvrda, ako ne žele da vlada "glumi Tita", odnosno propisuje ljudima kako trebaju čuvati svoje zdravlje.

"Lauc je danas imao objavu koja po svom sadržaju spada u domenu politikantstva. Sve što osobno izgovaraju članovi savjeta u trenucima kada savjet ne zasjeda, govore u svoje ime. Ovo je bio jedan korak dalje, ne vidim zašto on podupire kršenje mjera i ne vidim kako možemo nastaviti suradnju dalje", rekao je Plenković.

"Ovo je po meni bilo previše. Surađivali smo, možda ćemo surađivati u budućnosti. Ovakav politikantski poziv na neposluh nije prihvatljiv", kaže Plenković.

Pročitajte više