Humanitarni koncert u spomen na don Luku Depola

U KATEDRALI sv. Marka u Korčuli održan je večeras humanitarni koncert duhovne šansone na kojem je nastupio istaknuti hrvatski šansonijer Ivica Percl.

Koncert je, u organizaciji "Marko Polo - festivala", bio posvećen don Luki Depolu, koji je prije pet godina preminuo. Župnik Korčule don Marko Stanić, koji je prije četiri godine utemeljio karitativnu zakladu "Don Luka Depolo", posebice je istaknuo don Lukin rad s djecom, mladima i bolesnicima, te njegovu povezanost s rodnom Korčulom.

Don Luka Depolo (1942.) u Korčuli je pohađao osnovnu školu i gimnaziju i već tada nije tajio svoj vjerski stav i namjeru da bude svećenik. Nakon zaređenja i višegodišnjega rada u Zagrebu, don Luka je ostao u stalnoj vezi i suradnji s rodnom Korčulom; pomagao je Korčulanima, kao i drugima, kao čovjek, humanist, svećenik i novinar. Njegova djelatnost u Glasu Koncila, u Malom Koncilu i u crkvi sv. Vinka u Frankopanskoj ulici u Zagrebu, s djecom, mladima, i bolesnicima bila je uvijek prožeta tom dubokom i iskrenom duhovnom jednostavnošću i darivanjem za čovjeka i Boga, istaknuo je don Marko.

Na koncertu je Ivica Percl, uz ostalo, otpjevao i pjesme koje je napisao don Luka Depolo.


Pročitajte više