HUS ministru Čobankoviću: Zaboravili ste na "Dalmacijavino"

HRVATSKA udruga sindikata (HUS) prozvala je otvorenom pismu ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića da je "zaboravio" obećanje da će pomoći splitskoj tvrtki "Dalmacijavino".

Potpredsjednik HUS-a Ozren Matijašević u pismu ističe da je ministar Čobanković za nedavna posjeta Splitu obećao brz oporavak "Dalmacijavina", no da do sada još ništa nije učinio kako bi se stvorili preduvjeti da se ukloni sada već stvarna mogućnosti da ta nekoć poslovno uspješna tvrtka s oko 500 zaposlenih ode u stečaj.To bi bila tragedija i za gospodarski ugroženu Splitsko-dalmatinsku županiju i za nekoliko tisuća kooperanata toga poduzeća, ističe Matijašević.

Stoga HUS podsjeća ministra Čobankovića na njegovu najavu da će brzo biti dovršena izradba strategije razvoja vinogradarstva, naglasivši kako je zadnji trenutak da mjerodavno ministarstvo donese i operativne odluke za konsolidaciju "Dalmacijavina". Uprava poduzeća do sada je ispunila sve zahtjeve koje je pred nju postavila Vlada, navodi potpredsjednik HUS-a, zaključivši kako je svaki dan dragocjen.

Pročitajte više