Jozi Mariću zabranjeni istupi u ime HUS-a

VODITELJU Županijskog ureda Hrvatske udruge sindikata (HUS) u Splitu Jozi Mariću od 10. siječnja su zabranjeni istupi u javnosti u ime toga sindikata bez prethodnog odobrenja predsjednika ili dopredsjednika HUS-a, priopćeno je danas iz te središnjice.

Ta je odluka donesena zbog Marićeva istupa na konferenciji za novinare u prosincu na temu kriminalnih radnji u Dalmaciji Dugi Rat, na kojoj je istupio samovoljno i neovlašteno te nanio štetu HUS-u, pojašnjava se u priopćenju koje je potpisao predsjednik HUS-a Zdenko Mučnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Marić je sazvao konferenciju bez znanja i odobrenja središnjice te na njoj bez argumenata optužio neke bivše dužnosnike i gospodarstvenike za umiješanost u kriminal u dugoratskom poduzeću, na što su oni reagirali tužbama protiv HUS-a, izjavio je Mučnjak Hini.

Osim toga, Marić je ustvrdio da je stečajni postupak u toj tvrtki provođen na zakonit način, iako je HUS prethodno podigao kaznenu prijavu protiv stečajne upraviteljice Blanke Tuđen Mazuth, dodao je Mučnjak.

Dopredsjednik HUS-a Ozren Matijašević imenovan je ovlaštenom osobom za istupanje u ime Županijskog ureda HUS-a u javnosti, odnosno prema državnim tijelima i poslodavcima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara