HUS: "Poskupljenje goriva nastavak harača nad građanima"

HRVATSKA udruga sindikata (HUS) ocijenila je danas odluku o poskupljenju goriva "nastavkom harača Vlade nad građanima", čime vlast i dalje pokazuje socijalnu neosjetljivost.

Potpredsjednik HUS-a Ozren Matijašević izjavio je kako njegov sindikata oštro osuđuje i odnos Vlade prema poljoprivrednicima i ribarima, podsjećajući na javne istupe ministara Ivana Šukera i Petra Čobankovića, odnosno, njihovo obećanje o sniženju cijena plavog dizela s 3,37 kuna na 3 kune, jer je u međuvremenu cijena tog goriva narasla na 3,49 kuna po litri.

Matijašević poručuje kako je Vlada mogla "intervenirati u sustav trošarina i suzdržati se od povećanja cijena radi punjenja državnog proračuna". Poskupljenje goriva po tko zna koji put u ovoj godini, naglasio je, prouzročit će rast cijena i novi udar na, ionako, socijalno ugrožene i osiromašene građane.

Odluka o proglašenju zaštićenog ekološko - ribolovnog pojasa, koja stupa na snagu 3. listopada, smatra Matijašević, odlična je prigoda Slovencima i Talijanima da nastave uništavati riblji fond u hrvatskom dijelu Jadrana.

Vladajući političari, zaključuje potpredsjednik HUS-a, svojim najnovijim potezima potvrđuju već viđeno na ovim prostorima, a to je, "na temelju lažnih predizbornih obećanja, ugrabi vlast i vladaj samo za svoje osobne koristi".

Pročitajte više