Hvar: Predsjedniku Mesiću uručena povelja počasnog gosta

TURISTIČKA zajednica grada Hvara večeras je na svečanosti u hotelu "Palaceu" u gradu Hvaru uručila predsjedniku Stjepanu Mesiću Povelju prvoga počasnog gosta Turističke zajednice.

Kako je rekao predsjednik hvarske Turističke zajednice Veljko Visković, to priznanje dodijeljeno je Predsjedniku u povodu proslave 135. obljetnice organiziranog turizma u gradu Hvaru, koje je pokrovitelj bio predsjednik Mesić.

Predsjednik Mesić je, zahvalivši na priznanju, istaknuo da Hrvatska mora učiniti sve da svoje uvozno orijentirano gospodarstvo preokrene u izvozno, pri čemu turizam, naglasio je, ima jednu od vodećih uloga.

Odgovarajući na novinarski upit rekao je kako očekuje od nove vlasti, kad je riječ o turizmu, da će upravo na tome raditi, jer se preko turizma može izvesti velik dio ne samo usluga nego i hrvatskih proizvoda.

Predsjednik Mesić se i večeras u Hvaru založio za to da se spriječi uništavanje hrvatske obale nekontroliranom izgradnjom, naglasivši da ne smijemo počiniti pogrješke kakve je takvom izgradnjom počinila Španjolska.

Turističkim je djelatnicima rekao da moraju biti agresivniji na svjetskom turističkom tržištu.

Što se sama grada Hvara tiče, Predsjednik je istaknuo kako je uvjeren da će Hvar postati poznatim turističkim odretdištem u svijetu. "Kad to postane, možemo reći da smo uspjeli", kazao je.

Predsjednik gardske Turističke zajednice Veljko Visković zahvalio je predsjedniku Mesiću na promidžbi kojom je, izabravši Hvar za svoje mjesto odmora, pridonio da taj otok bude još poznatiji u svijetu.

Dodao je kako se nada da će to što je počeo predsjednik Mesić svojim boravcima na Hvaru nastaviti i budući hrvatski predsjednici.

Pročitajte više