HŽ: Nastavlja se remont pruge Dugo Selo - Vrbovec

Zbog remonta pruge između Dugoga Sela i Vrbovca, koji je počeo prošle jeseni, od srijede, 14. svibnja, do petka, 27. lipnja, bit će prekinut putnički prijevoz između kolodvora u Dugom Selu i Vrbovcu, a od 17. svibnja između kolodvora u Dugom Selu i Križevcima, izvijestile su danas Hrvatske željeznice (HŽ). L

Razlog tomu je što se od 17. svibnja otvara i remontno gradilište između Križevaca i Vrbovca.

Zbog toga u srijedu, 14. svibnja, u 5 sati počinje nova regulacija prometa brzih i lokalnih putničkih vlakova između Zagreba i Križevaca.

Tako će vlak "Venecija" na pruzi Venecija - Zagreb - Budimpešta umjesto preko Koprivnice i Botova voziti preko Varaždina i Kotoribe, a u polasku iz Zagreba prema Budimpešti svaki dan kasnit će oko 70 minuta. Ostali brzi vlakovi između Zagreba i Vrbovca, odnosno Zagreba i Križevaca vozit će do kolodvora u Sesvetama. Ondje će putnici presjedati u autobuse koji će ih prevoziti do kolodvora u Vrbovcu i obratno do 16. svibnja, a od 17. svibnja do 27. lipnja autobusi će putnike prevoziti između kolodvora u Sesvetama i Križevcima.

Putnici lokalnih putničkih vlakova između Zagreba i Vrbovca, odnosno Zagreba i Križevaca bit će autobusima prevoženi između kolodvora u Dugom Selu i Vrbovcu od 14. do 16. svibnja, a između kolodvora u Dugom Selu i Križevcima od 17. svibnja do 27. lipnja. Putnici brzih vlakova koji bi trebali putovati do Dugog Sela u Sesvetama mogu presjedati na lokalne vlakove.

Sezonski vlak između Osijeka i Rijeke počinje voziti tek u petak, 27. lipnja, umjesto kad je predviđeno, 20. lipnja, a do tada će voziti samo na pruzi Zagreb - Rijeka. Izravni vagoni na pruzi Osijek - Split uključuju se od 27./28. lipnja umjesto kad je predviđeno, 13./14. lipnja.

U prigradskom željezničkom prometu između Zagreba i Dugoga Sela nema promjena.

Teretni promet teći će u 32-satnim ciklusima između 40-satnih "zatvora", a svih pedesetak teretnih vlakova koji voze u to vrijeme bit će prevezeno.

U spomenutom razdoblju izvest će se glavni radovi na remontu, a dopunski radovi bit će izvedeni poslije. Svi radovi trebali bi biti gotovi do mjeseca listopada, kada će vlakovi tom dionicom voziti brzinom 140 km na sat, stoji u obavijesti HŽ-a.

(Hina) pp mć

Pročitajte više