O obnovi pruge vinkovci - osijek

NA KONFERENCIJI za novinare, održanoj na pružnom prijelazu u ratu stradale pruge VinkovciOsijek, u mjestu Gabošu nedaleko od Vinkovaca, saborski zastupnik Želimir Janjić (HSLS) izrazio je nezadovoljstvo što još uvijek nije počela obnova pruge Vinkovci Osijek.

Podsjetio je kako je hrvatska Vlada 2000. godine donijela odluku da se pruga Vinkovci - Osijek ne obnavlja, ali su zbog velikog pritiska javnosti Hrvatske željeznice prošle godine ipak najavile njezinu obnovu uz preduvjet da se pruga razminira, a uz prugu i pružni pojas, širine 25 metara, što, međutim, do danas nije učinjeno.

Janjić je zamjerio Nadzornom odboru i Upravi HŽ-a što se, kako je rekao, nisu jače angažirali da se pruga Vinkovci - Osijek, čija je prijeratna iskorištenost bila čak oko 80 posto, što prije razminira kako bi započela obnova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pruga Vinkovci - Osijek duga je oko 35 kilometara i u godinama prije Domovinskog rata njome je godišnje putovalo oko 440 tisuća putnika. U srpskoj agresiji na istočnu Slavoniju pruga je teško stradala, a neki njezini dijelovi danas i ne postoje. Ona predstavlja najkraću i najbržu vezu između Vinkovaca i Osijeka. Troškovi obnove pruge procjenjuju se na oko 60 milijuna kuna.

(Hina) žd dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara