Akcija HŽ-a i MUP-a: Vlak je uvijek brži

Na željezničkom kolodvoru u Koprivnici otvorena je izložba u sklopu akcije "Vlak je uvijek brži" uz predavanje učenicima šestih razreda Osnovne škole "Đuro Ester".

Akciju treću godinu zaredom organiziraju Hrvatske željeznice i MUP, a predavanja su dogovorena s Ministarstvom prosvjete i športa RH i Zavodom za unaprjeđenje školstva.

Svrha je upoznati učenike s opasnostima u željezničkom prometu, na prijelazima i kolodvorima. Do idućeg utorka, do kada je otvorena izložba, predavanja će biti održana za sve škole s područja Koprivničko-križevačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izložba putem 16 panoa, smještenih u ulaznim kolodvorskim prostorima i kod putničkih blagajna, upozorava na tragične posljedice nesreća u željezničkom prometu.

Tako su 1999. na željezničkim prijelazima u 70 nesreća poginule 22 osobe, teže ih je ozlijeđeno 16, godinu kasnije u također 70 nesreća 18 osoba je izgubilo život, a 17 ih je teže ozlijeđeno, dok je prošle godine u 68 nesreća 13 osoba smrtno stradalo, a 22 su teže ozlijeđene.

Izložba je već organizirana u Vinkovcima, Vukovaru, Osijeku, Slavonskom Brodu i Virovitici, a nakon Koprivnice seli se u Čakovec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara