HŽ organizira posebne vlakove za hodočasnike

Hrvatske željeznice (HŽ) za pohoda Pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj organiziraju prema Osijeku, Rijeci i Zadru posebne vlakove za prijevoz hodočasnika, dok će manji broj hodočasnika putovati redovitim vlakovima po važećem redu vožnje, priopćeno je danas iz HŽ-a.

Tako će, prema posljednjim informacijama jer prijave još traju, za Osijek putovati 15 posebnih vlakova, za Rijeku pet i za Zadar dva vlaka. Od toga iz Zagreba za Osijek i za Rijeku ići će po jedan vlak, stoji u priopćenju.

Tiskane su i posebne prijevozne karte po cijenama ugovorenim sa pojedinim župama i bit će prodavane po župama koje su karte naručile. Eventualne neprodane karte moći će se kupiti na kolodvorskim blagajnama zainteresiranim putnicima po cijeni koja je na njima otisnuta.

Za Rijeku su, kako izvješćuju iz HŽ-a, prodane sve karte preko Zagrebačke nadbiskupije, a za Osijek se karte još mogu kupiti na blagajni zagrebačkog Glavnog kolodvora s tim da je broj karata ograničen.

U Osijeku su za dolazak hodočasnika vlakom uređena dva privremena stajališta kod tvrtki "Global" i "Frigis", poručuju iz HŽ-a.

Pročitajte više