I istarski SDP zatražio Delbiancovu ostavku

SABORSKI zastupnik i predsjednik Županijskog odbora SDP-a Istarske županije Anton Peruško na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli zatražio ostavku pulskog gradonačelnika Luciana Delbianca nakon kaznenih prijava koje je istarska policija podnijela protiv njega i četvero njegovih suradnika zbog sumnje da su potpisali za Grad Pulu štetan ugovor s prijevozničkom tvrtkom "Brioni" o zakupu pulskog autobusnog kolodvora.

Inače, jučer je i pulski HDZ iz istog razloga zatražio Delbiancovu ostavku.

Predsjednik istarskog SDP-a smatra kako je gradonačelnik Delbianco i prije ovih kaznenih prijava trebao podnijeti ostavku budući da Pulom, po Peruškovim riječima, vlada tzv. Lista za Pulu podržavajući Delbianca, premda je riječ, kako je rekao, "o nelegitimnoj koaliciji za koju građani Pule nisu glasovali".

Anton Peruško također smatra da odgovornost mora snositi i stranački kolega Vinko Knez, bivši pulski dogradonačelnik, tada u ulozi predsjednika natječajne komisije, koja je propustila utvrditi nepravovaljanost prijave prijevozničke tvrtke "Brioni" na taj natječaj.

"U ovom slučaju svatko mora snositi svoj dio odgovornosti bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripada. Bit ću najsretniji ako za građane Pule ne bude dodatnih opterećenja te ako, zbog raskida tog ugovora, ne bude nikakvih posljedica", zaključio je predsjednik istarskog SDP-a Anton Peruško.

Pročitajte više