I prije ubojstva planiran atentat na premijera Đinđića

MAFIJAŠKI "Zemunski klan" planirao je atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića i u nekoliko navrata prije nego što je ubijen snajperskim metkom 12. ožujka ove godine, pred ulazom u zgradu Vlade Srbije, izjavio je u subotu srbijanski ministar pravosuđa Vladan Batić.

"Nekoliko dana prije ubojstva, na Đinđića je planiran atentat snajperom s jedne od obližnjih zgrada, dok se nalazio na stepeništu Savezne skupštine, ali do toga nije došlo zbog velikog broja tv-kamera koje ubojice i organizatori nisu očekivali", kazao je Batić za današnje "Večernje novosti", dodajući da se Đinđićevo ubojstvo smišljeno dogodilo dan nakon saslušanja prvog zaštićenog svjedoka o "Zemunskom klanu".

"U Srbiji je donedavno bio otvoren javni natječaj za linč i likvidaciju premijera. Zahvaljujući toj klimi, ljudi koji su ga ubili, računali su da će poslije atentata uslijediti državni udar, da će se vlast raspasti kao mjehur od sapunice i da će je prigrabiti njihovi miljenici koji bi ih, kao tobožnje patriote, amnestirali i zajedno vladali državom", kazao je Batić, najavljujući nastavak istrage o ubojstvu premijera Đinđića i njeno proširenje na ljude iz pravosuđa, tužiteljstva, sudova i policije.

Pročitajte više