I u Puli akcija "Kupujmo hrvatsko"

NA PULSKOJ gradskoj tržnici danas je održana akcija "Kupujmo hrvatsko" u sklopu koje se na prodajnim prezentacijama u pet šatora, te na više od dvadeset vanjskih štandova predstavilo više od 80 domaćih tvrtki iz poljoprivredne, tekstilne te prehrambene i industrije pića.

Među bogatom ponudom proizvoda gostujućih tvrtki iz gotovo svih hrvatskih županija svoje proizvode predstavilo je i 14 istarskih proizvođača, od maslinovog ulja, vina, proizvoda od tartufa, svježe i dimljene ribe do istarske pince.

Građani su proizvode mogli kupiti po promotivnim i sniženim cijenama.

"Cilj akcije koja je prvi put održana 1997. je kontinuirano promicati kvalitetu hrvatskih proizvoda te izravno utjecati na svijest potrošača da njihovom kupnjom potiču razvijanje domaćeg tržišta", kazala je tajnica županijske Gospodarske komore Pula Jasna Jaklin-Majetić.

U akciju "Kupujmo hrvatsko" u Puli uključili su se istarski župan Ivan Jakovčić, pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva Tomislav Ledić, pomoćnica ministra kulture Željka Udovičić, gradonačelnik Pule Luciano Delbianco, ravnatelj Istarskog narodnog kazališta Robert Raponja, načelnik Policijske uprave istarske Loris Kozlevac te brojni sportaši poput boksača Stipe Drviša i izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Lina Červara i glazbenici poput Alena Vitasovića.

Akcija "Kupujmo hrvatsko", koja je do sada bila vrlo dobro prihvaćena u svim hrvatskim gradovima gdje je održana, trajat će do 27. rujna.

(Hina) dspo so

Pročitajte više