I vodička oporba traži raspuštanje Gradskog vijeća

OPORBENE stranke u Gradskom vijeću Vodica, HNS-Liberalni demokrati, SDP i HSS, zatražit će od Vlade raspuštanje tog predstavničkog tijelo zbog postojanja tzv. bianco ostavki vijećnika HDZ-a od kojih je ona Renata Ferare već aktivirana.

Predsjednik vodičkog HNS-a Mirko Sladoljev izvijestio je danas novinare kako vodička oporba od Vlade traži da postupi isto kao u slučajevima Dubrovačko-neretvanske i Slavonsko-požeške Županijske skupštine, te velikogoričkog Gradskog vijeća.

Sladoljev je napomenuo da oporbene stranke već mjesecima upozoravaju da je HDZ postupio nelegalno kada je nakon konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, na kojoj se njihov vijećnik Renato Ferara usprotivio koaliciji s HSP-om i HRZ-om, aktivirao ranije potpisanu bianco ostavku i zamijenio ga drugim vijećnikom.

"Sada kada je Vlada zbog bianco ostavki raspustila tri predstavnička tijela u Hrvatskoj, vodička oporba smatra da isto pravilo treba primijeniti i na ovdašnje Gradsko vijeće. To su nemoralni i nelegalni postupci, pa vjerujem da Vlada neće postupiti licemjerno u slučaju malih Vodica", rekao je Sladoljev.

U kratkoj izjavi za Županijski radio Šibenik predsjednik vodičkog HDZ-a Rade Ivas rekao je samo kako "država ima načina da provjeri je li neki postupak bio legalan ili ne, te kako očekuje da će u skladu s tim i postupiti".

Aktualna vodička vladajuća koalicija HDZ-HB, od ukupno 15 vijećnika u Gradskom vijeću, ima većinu od osam vijećničkih mandata.

Pročitajte više