Iduće srijede presuda Nevenki Tuđman

ZAVRŠNIM riječima obrane danas je na zagrebačkom Županijskom sudu završeno suđenje Nevenki Tuđman, optuženoj da je koristeći se svojim društvenim položajem osiguravala posao poslovnom partneru Igoru Kneževiću, a sudac je objavu presude najavio za srijedu, 24. studenoga.

U završnim riječima obrane koja je jučer započela, a danas dovršena, branitelj Nevenke Tuđman ukazao je na, kako tvrdi, neutemeljenost optužnice za koju smatra da je konstruirana na lažnim iskazima drugooptuženog Kneževića.

U spis je priložena i pisana završna riječ optužene Nevenke Tuđman, koja na 21 stranici detaljno odbacuje optužbe Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) da je Kneževiću namještala poslove, odnosno da je nezakonito posredovala i za to dobila oko 1,7 milijuna kuna provizije.

Zastupnica USKOK-a Marinka Orlić jučer je zatražila da se optuženici oduzme sva imovinska korist koju je, po optužnici, stekla koristeći se položajem kćeri prvoga hrvatskog predsjednika, dok je za Kneževića, koji je dijelom priznao krivnju zatražila uvjetnu osudu.

Sudac Vladimir Pavleković najavio je da će presudu objaviti u srijedu, 24. studenoga u 13 sati.

USKOK je optužnicu protiv Nevenke Tuđman i Igora Kneževića, kojega se, među ostalim, tereti za utaju poreza i drugih davanja, podigao u listopadu 2002., a suđenje je počelo u lipnju 2003.

Pročitajte više