IKEA: Nismo dogovorili otvaranje tvornice namještaja u BiH



POZNATA švedska tvornica namještaja uskoro će pokrenuti tvornicu u Bosni i Hercegovini. Naime, uskoro slijedi potpisivanje sporazuma između svjetski poznate tvornice namještaja i lokalnih vlasti u Ključu o obnovi i stavljanju u pogon objekta koji je tokom poslijeratnog razdoblja služio kao baza SFOR-a, donosi Federalna televizija Bosne i Hercegovine.

Kako se dodaje u vijesti, riječ je o pogonima za proizvodnju drvenog namještaja uskoro bi na mjestu nekadašnje tvornice za proizvodnju tepiha Tafting trebala biti smještena pilana, pogoni za proizvodnju i lakirnica za potrebe Ikee. Sirovina koja će se koristiti za preradu autohtona je bukva iz unsko-sanskih šuma.

Uskoro dva od tri


Prema najavama početna proizvodnja bit će 8.000 velikih i 50.000 malih stolica mjesečno a do kraja godine taj broj bi se trebao utrostručiti. Planira se zaposliti, donosi FTV, 150 ljudi. Tvornica bi trebala početi s radom u sljedeća tri mjeseca.

Potpredsjednik Vlade Hrvatske Domagoj Milošević nedavno je rekao kako se sprema napraviti dva od tri koraka za dolazak Ikee u Hrvatsku.

IKEA: Nismo potpisali ugovor s tvornicom iz Ključa

"Infromacija koju su prenijeli pojedini mediji u BiH je apsolutno netočna", tvrdi Milena Vujičić, glasnogovornice IKEA-e za Srbiju.

"IKEA nije potpisala nikakav sporazum sa tvornicom iz Ključa. Predstavnici tvrtke IKEA jesu bili na sastanku s loklanim predstavnicima na kojem se razgovaralo o mogućnostima suradnje, ali u niti jednom trenutku ništa konkretno nije dogovoreno", kaže Vujičić.

Pročitajte više