Informativni dan o TEMPUS programu na osječkom Sveučilištu

NA INFORMATIVNOM danu o međunarodnom visokoškolskom programu TEMPUS, održanom danas u Rektoratu osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, predstavljena je strategija razvitka službe za međunarodnu suradnju toga sveučilišta.

Ministarstvo znanosti i tehnologije ističe u priopćenju kako je informativni dan o TEMPUS-u održan da bi se potaknulo šire uključivanje sveučilišnih nastavnika u programe Europske unije u organizaciji osječkoga Sveučilišta i u suradnji s Ministarstvom znanosti i tehnologije.

Podsjeća se da je i osnivanje službe za međunarodnu suradnju osječkoga Sveučilišta rezultat jednoga TEMPUS projekta.

Rektorica Gordana Kralik istaknula je kako je aktivno sudjelovanje Sveučilišta u Osijeku u programu TEMPUS u skladu sa strategijom njegova razvitka.

Kao jedan od strateških prioriteta naglašen je pak razvitak Sveučilišta kao modernoga europskog sveučilišta kojemu je cilj postati dijelom Europskoga prostora visokog obrazovanja (EHEA).

Program TEMPUS prihvatilo je Vijeće ministara Europske unije (EU) u svibnju 1990. Program je utemeljen kako bi pomogao procesu reforme visokoga školstva u zemljama srednje i istočne Europe u okviru PHARE programa Europske zajednice.

Pročitajte više