Intervju sa zloglasnim njemačkim kanibalom: "Prvi zalogaj bio je, naravno, vrlo čudan"

ARMIN Meiwes je 2001. objavio oglas na internetu. Tražio je "mladog, dobro građenog muškarca koji želi da ga se pojede". 

Tadašnji 42-godišnji računalni inženjer iz Rotenburga u Njemačkoj postao je tako možda i najpoznatiji kanibal u povijesti, poznat i pod nadimkom Der Metzgermeister (njem. Majstor-mesar), piše Independent. 

Redatelj njemačkog dokumentarnog filma "Intervju s kanibalom" dobio je jedinstveni pristup čovjeku koji je prvi u Njemačkoj osuđen za slučaj ubojstva zbog seksualnog zadovoljavanja ili "ljubavnog kanibalizma". Meiwes se nalazi na odsluženju doživotne zatvorske kazne.

Kanibal je do svoje žrtve došao preko opskurnih internet soba za chat na temu kanibalizma, na kojima su se ljudi nudili da budu pojedeni. Iako se sastao s više njih i "igrao se" kanibalizma, nitko od njih nije bio voljan zaista ostvariti monstruozni naum. No onda je stupio u kontakt s Berndom Brandesom, za kojeg je rekao da je bio "savršena žrtva".

Meiwesovim riječima, Brandes se "htio žrtvovati". Meiwes ga je doveo u svoju kuću na farmi, gdje su imali seksualni odnos, ali Brandes je htio da ga Meiwes "živog pojede". Na kraju su se dogovroili da će zajedno pojesti Brandesov penis. Nakon što je ovaj popio pola kutije tableta za spavanje i pola boce rakije, Meiwes mu je odrezao penis i popržio ga na tavi kako bi ga pojeli. Zatim je stavio žrtvu u kadu i pustio je da iskrvari.

Krvnik je cijeli jezivi proces snimio. Snimka je iskorištena kao dokaz na kasnijem suđenju, ali najveći dio snimke uopće nije prikazan poroti jer je bio previše uznemirujuć. Meiwes je Brandesu na kraju prerezao vrat, da bi ga potom raskomadao i spremio meso u zamrzivač, da bi ga konzumirao kroz idućih nekoliko mjeseci.

Svoj prvi obrok opisao je ovako: "Prvi zalogaj bio je, naravno, vrlo čudan. BIo je to osjećaj koji ne mogu opisati. Proveo sam 40 godina žudeći za njim, sanjajući o njemu. A sada sam dobio osjećaj da sam postigao savršenu unutarnju povezanost kroz njegovo meso. Okus je kao svinjetina, ali snažniji:"

10. prosinca 2002. policija, koja je dobila dojavu od osobe kojoj je Meiwes preko interneta prizna što je napravio, došla je na njegovu farmu i pronašla ljudsko meso, kosti zakopane u vrtu i snimku ubojstva.

Meiwes je na suđenju priznao kako je još od ranog djetinjstva fantazirao o tome kako ubija i proždire drugog čovjeka. Profesor seksologije Michael Baber opisao je njegov poremećaj kao "vrlo specifičnu vrstu fetišizma, gdje je njegova želja za povezanošću i ugodom postignuta kontaktom s fetišem. U njegovom slučaju, fetiš je meso muškarca kojeg poznaje i koji mu se sviđa, koji dobrovoljno želi biti pojeden".

 

Pročitajte više