Istarska policija kod Albanca pronašla 12,6 kila trave

Foto: PU istarska

U SRIJEDU oko 17:30 sati policajci su na graničnom prijelazu Kaštel zaustavili autobus.

Posumnjali su u putnika, 55-godišnjeg Albanca koji je nekoliko dana boravio u Hrvatskoj bez prijavljenog boravka te odlučili obaviti temeljitu kontrolu.

Od svih putnika zatražili su da preuzmu svoju prtljagu pri čemu je jedna putna torba ostala u autobusu. Budući da se sumnjalo da se radi o Albančevoj prtljazi, policajci su započeli s provođenjem druge linije kontrole te kod 55-godišnjaka pronašli ključ od ostavljene torbe.

12,6 kila trave

Temeljem naloga Županijskog suda u Puli, policajci su obavili pretragu putne torbe, prilikom čega su pronašli 12 paketa u kojima se nalazilo ukupno 12,6 kilograma marihuane.

U nastavku kriminalističkog istraživanja na jednom parkiralištu u Umagu pronađeno je vozilo Peugeot 208 talijanske registarske oznake, kojim se služio 55-godišnjak, te su policijski službenici obavili i pretragu automobila te u njemu pronašli druge predmete za daljnji kazneni postupak, priopćila je istarska policija.

Pronađena droga je oduzeta, a osumnjičeni je jučer u večernjim satima uz kaznenu prijavu priveden u Policijsku upravu istarsku.

Pročitajte više