Istarski LS: Protuzakonit ugovor o osnivanju "Brijuna Rivijere"

PREDSJEDNIK istarskog LS-a Mauro Ivančić rekao je danas kako LS smatra da je ugovor o osnivanju tvrtke "BrijuniRivijera" "protuzakonit i ništavan".

"Zbog toga tražimo od ugovornih strana raskid ugovora ili je u suprotnom prijeko potrebna sudska zaštita za utvrđivanje ništavnosti ugovora više tužitelja", kazao je Ivančić.

Ocijenio je kako je moralni čin i obveza općinskih, gradskih i županijskih vijećnika da prostorne planove koji su, kako je rekao, "očito omogućili malverzacije nekretninama", stave izvan snage.

Po njegovim riječima prostor je ograničeno dobro, a u Istarskoj županiji je na djelu, kako je kazao, "agresija na prostor u kojem su zadnjih godina hektari zemljišta obalnog pojasa, zaštićeni proteklih desetljeća od izgradnje, nepovratno pretvoreni u beton, dok je obala kao javno dobro svakim danom žičanim ogradama nepristupačnija građanima".

"Za takav je proces najodgovornija lokalna vlast koja donosi prostorne planove, t.j. zone igradnje, s čestim prizvucima kriminalnih postupaka zloporabe položaja", ustvrdio je Ivančić.

(Hina) dspo ln

Pročitajte više