Istarski LS: Protivimo se nerazumnoj rasprodaji zemlje

PREDSJEDNIK županijske organizacije istarske Liberalne stranke (LS) Mauro Ivančić izjavio je danas na konferenciji za novinare u Buzetu da ta stranka podupire prosvjede građana i političkih stranaka protiv "skandalozne i nerazumne rasprodaje istarskog zemljišta".

"Liberalna stranka teži suvremenoj europskoj državi, razvijenog tržišnog gospodarstva i slobodnih pojedinaca nasuprot neokolonijalizmu, koji postaje hrvatskom stvarnošću", rekao je Ivančić.

Dodao je da se istarski LS "odlučno protivi bezrazložnoj i nerazumnoj rasprodaji nekretnina u Istarskoj županiji koje su u vlasništvu gradova, odnosno građana" te, kako je rekao, "očitim zlouporabama položaja na štetu javnog interesa, koje pravosuđe mora procesuirati i kazniti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Svako uništavanje prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih spomenika umanjuje turističku privlačnost, ali dugoročno i komercijalnu vrijednost hrvatskog turizma na svjetskom tržištu", ustvrdio je predsjednik istarskog LS-a Mauro Ivančić.

U ime Liberalne stranke zahtijeva javnu raspravu i donošenje strategije upravljanja imovinom o kojoj će odlučivati građani u općinama, gradovima i Istarskoj županiji.

(Hina) dspo sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara