Italija odaje počast Agnelliju

ITALIJA je u subotu odavala posljednje počasti Giovanniju Agnelliju, bivšem predsjedniku Fiata, od kojeg su se oprostili deseci tisuća osoba poklonivši se pred njegovim odrom u Torinu, prije njegovog pokopa u nedjelju.

Procjenjuje se da je kroz kapelu u središtu Torina do subote navečer prošlo oko stotinu tisuća ljudi, uključujući sve najvažnije ličnosti Italije, te je obitelj Agnelli odlučila da kapela ostane otvorena i tijekom noći od subote na nedjelju.

Giovanni Agnelli, koji je umro u petak u dobi od 81 godine nakon duge bolesti, unuk je utemeljitelja Fiata. ´Gianni´ Agnelli je rođen 12. ožujka 1921. u Torinu. Bio je predsjednik obiteljske tvrtke od 1966. do 1996. Pod njegovim vodstvom Fiat je postao prva talijanska industrijska tvrtka.

Sve do smrti je donosio najvažnije odluke u vezi Fiata, koje će sada donositi njegov brat, u određenoj mjeri banke i američka tvrtka General Motors.

Posljednji oproštaj od Giovannija Agnellija bit će održan u nedjelju u katedrali Torina, prije nego što bude pokopan u obiteljskoj grobnici.

Pročitajte više