ITALIJA PROTJERUJE MILITANTNOG IMAMA

Talijanski ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu donio je u utorak odluku o protjerivanju iz Italije imama Fadla Mamoura, iz Carmagnola, mjesta pokraj Torina, zbog "ometanja javnog reda i opasnosti za sigurnost države". L

Istodobno je donesena odluka o protjerivanju još sedam imigranata iz Magreba.

Kako je priopćeno iz Viminalea, sjedišta ministarstva unutarnjih poslova, današnja odluka donesena je nakon analize opširnog izvješća službi državne sigurnosti, koje su vodile istragu u suradnji s tužilaštvima.

Imam Fadl Mamour, podrijetlom Senegalac (39), najavio je poslije pokolja u iračkom gradu Nasiriji 12. studenoga, kada je poginulo 19 Talijana (12 karabinjera, 5 talijanskih vojnika i dva civila), nove atentate posebno u Rimu, Firenci i Bologni, te na talijanska veleposlanstva u inozemstvu.

"Spirala krvi će biti zaustavljena jedino ako talijanske snage napuste Irak", rekao je Fadl Mamour, koji je mjesecima bio pod nadzorom policije.

Pisanu je donio odluku da se imam prisilno isprati do granice.

Isto tako zbog "razloga vezanih za sigurnost države i javni red", ministarstvo unutarnjih poslova donijelo je odluku o protjerivanju još sedam muslimana nakon što je, kako se ističe, utvrđena "njihova aktivnost u prozelitizmu i podupiranju terorističkih organizacija islamskih korijena".

Ministar Pisanu je potpisao odluku o protjerivanju Assama Kalida, Hamrada Nabila, Bouchraa Saida, Boutkayouda Mbareka, Sadraouia Azzeddinea, Lamora Noureddinea, svih iz Maroka te Charefa Macinea iz Alžira.

(Hina) st br

Pročitajte više