Ivan Kujundžić (HDZ) podnio ostavku na mjesto zastupnika u Zagrebačkoj skupštini

Foto: Patrik Macek/Pixsell

GRADSKI zastupnik HDZ-a Ivan Kujundžić, koji je u travnju u skupštinske klupe došao umjesto Andrije Mikulića, podnio je ostavku na mjesto zastupnika.

On je prije tri tjedna bio izabran za predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a u Skupštini grada Zagreba, no na toj funkciji očito nije bio zadovoljan.

"Od samog izbora do danas nije se dogodio niti jedan pozitivni trenutak ili razgovor oko novog konstituiranja našeg Kluba. Naprotiv samo destrukcija i pokušaji difamiranja mog izbora, a time i nepoštivanja najvišeg političkog tijela Gradskog odbora HDZ-a kao i mene osobno, izabranog na tu funkciju", poručio je Kujundžić u svom priopćenju.

Pojasnio je, nadalje, da ga u politici muče etika i moral.

"Ovim svojim činom želim skrenuti pozornost na moral i etiku u politici, važnost življenja po savjesti, a tako isto i glasovanja po savjesti a nikako po nametnutoj kolektivnoj svijesti bez dijaloškog okvira, u kojem su zabranjena sva propitivanja vrijednosnog sustava i svakog problema. Onu svijest koja nas sa zebnjom evocira na partijsku kolektivnu svijest", napisao je taj akademski kipar i dodao kako ne želi biti teret u ovom sastavu Kluba u Skupštini te svojom prisutnošću zaoštravati poljuljane međuljudske odnose.

Pročitajte više