Ivan Vrdoljak - prvi hrvatski političar koji je pao radi tvita

Foto: Igor Kralj/ Pixsell, Screenshot: Twitter

IVAN Vrdoljak, sada već bivši čelnik HNS-a, prvi je domaći političar koji je pao radi tvita. Ako pogledate stvari iz malo šire perspektive, to je zapravo odlična vijest.

"Danas sigurniji nego ikad, na reformi obrazovanja se lomi budućnost RH. Bit će je, makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici", napisao je Vrdoljak dan prije predizborne šutnje i, smatraju mnogi, uvelike smanjio ionako male šanse Anki Mrak Taritaš pred drugi krug izbora. Ovaj Vrdoljakov tweeta bio je mnogima znak da se nešto opasno kuha između HDZ-a i HNS-a, a mala razlika koja je na kraju ispala između Mrak i Bandića (samo 16.000 glasova) zauvijek će ostaviti neodgovorenim pitanjem je li Bandić mogao biti pobijeđen da Vrdoljak nije divljao po Twitteru.

"Bolje tableta za spavanje, nego tvit u 3 ujutro! HNS ostaje odan svojim vrijednostima, kako danas, tako i sutra. Fokus mora biti na Bandiću", napisao je Vrdoljak nakon prospavane noći, ali više nije bilo povratka, HNS-ova kola s Vrdoljakom za volanom su već jurila nizbrdo. Netko u tri ujutro piše bivšoj pa ujutro požali, Vrdoljak piše o politici pa svejedno požali.

Idući dani krizu u stranci samo su dodatno produbljivali, Vrdoljakov tvit bio je točka nakon kojeg više nije bilo povratka. Ispada tako da je Vrdoljak prvi čovjek koji je pao zbog objave na Twitteru, društvenoj mreži koju malo tko kod nas koristi.


I to je odlična vijest.

Jer nagledala se Hrvatska u posljednjih četvrt stoljeća raznih lopova i kriminalaca u politici koji nisu padali i nakon što bi se protiv njih podizale silne optužnice. Ne da ih se nagledala, takvih ima i danas koliko god želite.

Svakako je onda osvježenje da je netko pao zbog objave na društvenoj mreži. Ako gledamo sa te strane, to je odlična vijest za Hrvatsku.

Loša je vijest što još uvijek ima više političara s optužnicama nego što ih je na Twitteru.

 

Pročitajte više