Iz masovne grobnice u Okučanima ekshumirano 15 osoba

Dovršeni su radovi na ekshumacijama posmrtnih ostataka žrtava srpske agresije tijekom Domovinskog rata iz masovne grobnice na glavnom groblju u Okučanima, a iz grobnice su ekshumirani posmrtni ostatci 15 osoba nad kojima će se nastaviti postupci identifikacija, priopćilo je danas Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Prema preliminarnim nalazima, u toj 141. masovnoj grobnici žrtava srpske agresije, otkrivenoj prije dva dana, ubijeni su civili, a među 15 žrtva 11 je žena.

Posmrtni ostatci ekshumirane su na dubini većoj od dva metra a po dosadašnjim informacijama riječ je o žrtvama iz 1991. koje su dovezene s područja Bijelih Stijena nedaleko od Okučana..

Na širem okučanskom području također su nastavljena pokusna iskapanja na mogućim mjestima dvaju pojedinačnih grobnica, navodi se u priopćenju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Od predstavnika Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, koji su prekjučer bili nazočni početku iskapanja na okučanskom groblju, doznaje se kako ima naznaka o postojanju još dviju većih masovnih grobnica na vukovarskom području. Jedna od mogućih lokacija je na miniranom području koje prethodno treba razminirati.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više