Iz sarajevskog zatvora pobjegao Ž. Milovanović - počinitelj ratnih zločina u RH

ŽELJKO MILOVANOVIĆ za kojim je Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske raspisalo tjeralicu zbog ratnih zločina počinjenih u istočnoj Slavoniji, pobjegao je iz zatvora Kula kod Sarajeva, izvijestila je u četvrtak bosansko-hercegovačka državna televizija BHT 1.

Prema ovom izvoru Milovanović je iz zatvora koji se nalazi na teritoriju Republike Srpske pobjegao prije dva dana. Glasnogovornik MUP-a RS Radovan Pejić izjavio je da se za Milovanovićem traga te da se vjeruje kako je on još uvijek u BiH.

O bijegu je, po Pejićevim riječima, odmah informirana i policija Federacije BiH te Državna granična služba (DGS). Istodobno se provodi istraga o načinu na koji je Milovanović uspio pobjeći iz zatvora u kojemu je bio pod stalnim nadzorom.

Željko Milovanović je do 1995. godine živio je u Belom Manastiru i bio je pripadnik zloglasne policijske postrojbe MUP-a Srbije tzv. "Crvene beretke", odnosno Jedinice za specijalne operacije pod zapovjedništvom zloglasnog Milorada Ulemeka Legije.

Prije dva mjeseca, nakon neuspjelog pokušaja pljačke pošte u Beočinu u Srbiji kada je i ranjen, Milovanović je bio prisiljen potražiti liječničku pomoć u bolnici u Tuzli nakon čega je i uhićen. Vlasti BiH pripremale su njegovo izručenje srbijanskom pravosuđu s obzirom na to da je državljanin Srbije i Crne Gore.

Pročitajte više