Izbio veliki požar na splitskom Žnjanu, vatrogasci u zadnji tren obranili kuće

U VEČERNJIM satima izbio je veliki požar na splitskom Žnjanu.

Kako javlja Dalmacija danas, izgorjela je trava, nisko raslinje i borovi u neposrednoj blizini objekata. Vatra se širila brzo jer udari bure prelaze 50 km/h. Iako se vatra u jednom trenutku opasno približila kućama, brzom intervencijom vatrogasaca spriječena je velika šteta. Požar je oko 21 sat lokaliziran.

>> Ako ste na sigurnom i imate fotografije ili snimke požara, možete nam ih poslati na desk@index.hr ili u inbox na naše Facebook stranice.

Na teren su stigli vatrogasci JVP-a i DVD-a Split. Očekuje se i pomoć vatrogasaca sa šireg splitskog područja.

Na požarište su stigli i policijski službenici. Vatrogasci su okružili požar sa svih strana što bi trebalo značiti da će se prestati širiti.

Ovo je već drugi požar u Splitu danas. Nešto ranije je gorjelo u blizini šoping centra Mall of Split, ali ta je vatra sanirana.

Stanovnici tvrde da su vidjeli piromane

Od dijela stanovnika čije se kuće nalaze nedaleko od večerašnjeg požara Dalmacija Danas doznaje da su vidjeli moguće piromane. 

"Točno kada smo vidjeli da se prva vatra počela širiti vidjeli smo nepoznate osobe koje trče s tog mjesta. Po svemu sudeći radi se o mlađim muškim osobama, moguće i o maloljetnicima. Sve smo prijavili policiji", kazali su stanari.

 

Pročitajte više