Izložba Albrechta Duerera u Beču produžena do 8. prosinca

IZLOŽBA njemačkog renesansnog slikara Albrechta Duerera, koja je trebala biti zatvorena krajem studenoga u Beču, bit će produžena tjedan dana radi rekordnog broja posjetitelja, izjavio je u srijedu glasnogovornik muzeja Albertina.

"Već smo zabilježili 300.000 posjetitelja" od otvorenja izložbe 5. rujna, izjavio je glasnogovornik Stephan Musil. Dodao je da će izložba, koja se trebala zatvoriti 30. studenoga, biti otvorena za posjetitelje do 8. prosinca.

Najveća Duererova izložba u zadnjih nekoliko desetljeća svakog dana od otvorenja privlači iznimno velik broj posjetitelja koji mogu vidjeti 200 izloženih djela.

Na izložbi je kronološki predstavljen opus Albrechta Duerera (1471.-1528.), majstora portreta, pejzaža, slikanja životinja i religioznih prizora.

Iako se očekivalo veliko zanimanje za izložbu, organizatori su iznenađeni brojem posjetitelja koji bi do 8. prosinca mogao potući sve rekorde u Austriji.

U Albertini se nalazi najbogatija kolekcija djela Albrechta Duerera na svijetu zahvaljujući njezinom utemeljitelju vojvodi Albertu von Sachsen-Teschenu, koji je od cara Franje II. dobio djela ovog njemačkog slikara u zamjenu za jednu drugu kolekciju.

Ostala djela posuđena su iz londonskog British Museuma i Nacionalne galerije, iz madridskog Prada te iz muzeja Metropolitan u New Yorku.

Pročitajte više