Izložba fotografija Ivana Bure u galeriji KIC-kluba

IZLOŽBA fotografija "Slike Mediterana" Ivana Bure otvorena je večeras u Fotogaleriji KICkluba u Zagrebu.

Izloženo je 15-ak fotografija u boji s motivima sredozemnog pejzaža.

Riječ je o fotografijama otisnutima na slikarskom platnu, a ne na fotopapiru i zbog toga djeluju poput slika, istaknula je voditeljica Galerije Maša Štrbac koja je i otvorila izložbu.

U tim fotografijama nema događaja, osim vječita ponavljanja prirodnih ciklusa: more, nebo, sunce i kopno u ritmu izmjene dana i noći, plime i oseke.

Jedini tragovi čovjekove prisutnosti su barke, ali i one su napuštene, prepuštene djelovanju prirodnih sila: drvo im je napuknulo od sunca i soli ili im se obrisi gube dok polagano tonu pod more, napomenula je Maša Štrbac. Te fotografije poručuju kako je sve ljudsko prolazno, za razliku od prirode koja je vječna, zaključila je.

Autor fotografije Ivan Bura rekao je kako su fotografije snimljene ljetos između Splita i Dubrovnika, uglavnom na otocima (Vis, Lastovo, Mljet, Šolta).

Ivan Bura rođen je 1976. u Splitu. Godine 2000. diplomirao je kiparstvo na Likovnoj akademiji u Firenzi, a još za studija istraživao je medij fotografije i videa. Samostalno je izlagao u Splitu, Firenzi, Dubrovniku i Šibeniku te na dvadesetak skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu (Duesseldorf, Rim, Tirana...).

Dobitnik je nagrade "Giovani Artisti Fiorentini" 1998.

Izložba "Slike Mediterana" otvorena je do 10. veljače.

(Hina) sdju sp

Pročitajte više