IZRAELCI U POJASU GAZE SRUŠILI 120 PALESTINSKIH TRGOVINA IZNAD TAJNOG TUNELA

Izraleske snage srušile su u petak u pojasu Gaze najmanje 120 palestinskih trgovina ispod kojih se nalazio tunel koji su palestinski militanti koristili za napade na granicu s Izraelom.

U rušenju su korištena dva vojna buldožera i četiri tenka. Glasnogovornik izraelske vojske rekao je da se ispod trgovina nalazio 60 metara dugačak tunel koji je otkriven ispod Ereza, izraelske industrijske zone na granici između pojasa Gaze i Izraela, u kojoj inače radi i oko 3.000 Palestinaca.

Dvojica palestinskih militanata probila su se u četvrtak u Erez i ubili jednog izraelskog vojnika nakon čega su i sami ubijeni. U Erez su stigli tunelom.

U međuvremenu, izraelski ministar vanjskih poslova Silvan Shalom izjavio je u Dublinu da će Izrael dovršiti gradnju sigurnosne ograde na Zapadnoj obali unatoč osudama međunarodne zajednice.

Shalom je objasnio da sigurnosna ograda štiti ljudske živote. "Zbog tog razloga i samo zbog toga dovršit ćemo gradnju", rekao je. "Ako teror prestane, više neće biti potrebe za ogradom i uklonit ćemo je", dodao je Shalom.

(Hina) xzt ydj

Pročitajte više