IZRAELSKA VOJSKA POTPUNO BLOKIRALA PALESTINSKE TERITORIJE

Izraelska vojska u nedjelju je izvijestila kako je, nakon vala protuizraelskih napada blokirala okupirane palestinske teritorije na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze. L

"Nakon niza napada i nakon upozorenja o mogućim napadima, odlučeno je da se uvede potpuna blokada na području Zapadne obale i u pojasu Gaze", kaže se u priopćenju izraelske vojske.

"Palestinci s tih područja neće smjeti ulaziti u Izrael niti napuštati izraelski teritorij. U posebnim ili hitnim slučajevima uspostavit će se koordinacija između izraelsko-palestinskih ureda za vezu", kaže se u priopćenju.

Izraelski premijer Ariel Sharon u nedjelju navečer odbacio je prijedlog ministra obrane Shaula Mofaza da se sa Zapadne obale protjera palestinski predsjednik Jaser Arafat u znak odmazde zbog vala napada i ubojstava izraelskih državljana koji su se dogodili u posljednjih nekoliko dana.

Izraelska televizija u nedjelju navečer izvijestila je kako je na posebnom sastanku članova kabineta Mofaz rekao da je Arafata trebalo protjerati prije dvije godine, čime bi se spriječilo da međunarodna zajednica danas pred njega "prostire crveni tepih".

Napad u Jeruzalemu osudili su, između ostalih EU i SAD.

Pročitajte više