IZRAELSKA VOJSKA UBILA TRI PALESTINCA

Izraelska vojska ubila je u četvrtak na okupiranim područjima Zapadne obale i pojasa Gaze tri Palestinca, među kojima i desetogodišnju djevojčicu, dok su islamski militanti Hamasa u napadu na vojni garnizon ubili jednog izraelskog vojnika i ranili šest drugih vojnika, izvijestila je izraelska vojska i očevici tih događaja.

Prema izjavama svjedoka, izraelske postrojbe smještene izvan izbjegličkog logora Khan Younis u Gazi ubili su djevojčicu dok je išla u školu.

Vojni izvori kazali su da su postrojbe izraelske vojske uzvratile vatru nakon što su napadnute iz minobacača, dodajući da se istražuje smrt djevojčice.

Nekoliko sati nakon toga, u minobacačkom napadu na vojni garnizon u židovskom naselju Morag u Gazi ubijen je jedan vojnik i ranjeno šest drugih, izvijestila je izraelska vojska. Odgovornost za taj napad preuzela je islamistička militantna skupina Hamas.

Izraelska vojska priopćila je da je ubila višeg dužnosnika Hamasa u gradu Qalqilyi na Zapadnoj obali, dok je u obližnjem izbjegličkom logoru Jenin ubijen sedamnaestogodišnji Palestinac tijekom potjere izraelske vojske za militantima.

Prema izjavi vojske, mladić je bio naoružan puškom, ali palestinski očevici tvrde da je ubijeni mladić samo bacao kamenje na izraelske vojnike.



(Hina) xnz ynz

Pročitajte više