Izraelska vojska upala u izbjeglički kamp Rafah

IZRAELSKI tenkovi i buldožeri upali su u četvrtak u izbjeglički kamp u Gazi i počeli uništavati kuće, nekoliko sati nakon što je na nadzornoj točki na Zapadnoj obali u napadu automobilom bombom ubijeno dvoje Palestinaca.

Izvori iz vojske kazali su da su izraelske postrojbe ušle u palestinski izbjeglički kamp Rafah kako bi provele "operaciju protiv terorističkih infrastruktura u tom području".

Svjedoci kažu da su izraelske postrojbe zapovijedile mnogima ljudima da napuste svoje domove, te da je nekoliko tenkova i buldožera počelo uništavati kuće. Iako je u jednoj kući bila obitelj, dok su je rušili, u akciji nije bilo ozlijeđenih, navode svjedoci.

Izraelski helikopteri ispalili su u srijedu dva raketna projektila na otvorena područja oko kampa Rafah tijekom "rutinske potrage" za naoružanim napadačima. kazali su vojni izvori. Dodali su da vojska provjerava izvješća o tome što je pogođeno.

Očevici tvrde da je jedan projektil pogodio palestinsku kuću u kampu, ali bez posljedica po obitelj koja je bila u njoj u trenutku pogotka. Drugi je projektil eksplodirao na polju na rubnom dijelu kampa.

Izrael često napad taj kamp, uporište militanata, kako bi ih uhitio ili uništio tunele na granici s Egiptom koje militanti koriste za krijumčarenje oružja.

Pročitajte više