Izraelski premijer: Završiti rat čim to bude moguće

IZRAELSKI premijer Ehud Olmert u srijedu je rekao da se nada okončati izraelski rat protiv gerilaca libanonskog Hezbollaha što je prije moguće, no samo kada ostvari svoje ciljeve, rekao je dužnosnik parlamenta.

Olmert koji je svoje komentare iznio parlamentarnom odboru do sada je više naglašavao odlučnost da se nastavi borba protiv Hezbollaha nego brzo okončanje borbi.

"Mi želimo operacije zaustaviti što je brže moguće no nećemo ih zaključiti dok ne postignemo rezultate koji bi opravdali cijenu koju smo platili i koja će spriječiti da plaćamo cijenu koju ne možemo platiti", prenio je Olmertove riječi dužnosnik parlamenta.

Dužnosnik je također rekao da Olmert nije želio kategorički isključiti eventualnu razmjenu zarobljenika za dva vojnika čije je zarobljavanje od strane Hezbollaha 12. srpnja pokrenulo izraelsku ofenzivu.

Izrael je do sada govorio da neće razgovarati ni o oslobađanju zarobljenika u zamjenu za kaplara Gilada Shalit kojeg su militanti iz Pojasa Gaze oteli 25. lipnja.

Olmert je povjerenstvu rekao da neće razmjenjivati zarobljenike s Hamasom čije je oružano krilo pomoglo u otmici Shalita.

Pročitajte više