IZVEDBOM PREDSTAVE "AMFITRION" ZAVRŠENI DANI MATICE HRVATSKE MOSTAR 2004.

Izvedbom kazališne predstave "Amfitrion", koja je na Dubrovačkim ljetnim igrama dobila nagradu hrvatskog glumišta za 2003. godinu, u Mostaru je u srijedu navečer završena Međunarodna kulturna manifestacija "Dani Matice hrvatske Mostar 2004."L

Ovu manifestaciju, na kojoj je mostarska publika tijekom 79 dana vidjela 57 kazališnih, glazbenih, sportskih priredbi i likovnih izložbi, zatvorenom je proglasio ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara i član Organizacijskog odbora "Dana Matice hrvatske Mostar 2004." Ivo Prlender.

Ravnatelj Dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Kunčević izrazio je, prigodom zatvaranja ove kulturne manifestacije, zadovoljstvo što je mostarska publika dobro prihvatila predstavu "Amfitrion", koja je u Mostaru izvođena dvije večeri za redom. Glavne uloge u predstavi igrali su, uz ostale, Alma Prica, Ljubomir Kerekeš, Goran Grgić i Sreten Mokrović, a režirao ju je Janusz Kica.

Kunčević je najavio kako će se idućih godina pojačati suradnja dvaju kulturnih manifestacija, Dubrovačkih ljetnih igara i Dana Matice hrvatske Mostar.

(Hina) xgp ybr

Pročitajte više