Jadranka Kosor: Mogu zamisliti 3P koaliciju

Foto: N1

Bivša premijerka Jadranka Kosor je na N1 televiziji komentirala trenutne rezultate parlamentarnih izbora. Osvrnula se na potencijalnu koaliciju između HDZ-a i DP-a, odnosno Andreja Plenkovića i Ivana Penave kao predsjednika i potpredsjednika vlade.

"Dapače, mogu zamisliti i 3P koaliciju – Plenkovića, Penavu i Pupovca. S obzirom na komentare koji dolaze iz DP-a, sve je to moguće zamisliti. Što se tiče g. Plenkovića, on će sada učiniti sve, jer bi postao prvi premijer koji je to postao tri puta", kazala je. 

"DP će ići s velikim zahtjevima"

"Učinit će sve da to postane jer bi to dobro izgledalo i u njegovom CV-u. Mislim da je spreman na ustupe i da Penava ustukne pod pritiskom nekih članova. Mislim da će DP ići s velikim zahtjevima i tražiti velik broj ministarstava, ali to samo u pregovorima, ne mora biti i konačno", dodala je. 

Podsjetila je kako se Penava protivio dolasku SDSS-ovaca u Vukovar na obljetnicu pada. "Meni u tom kontekstu, već prema izjavama Penavinim, izgleda moguće da već ove godine vidimo zajedno u Vukovaru i Penavu i Pupovca", poručila je. 
 

Pročitajte više