Jakovčić: IDS želi dugoročnu suradnju sa SDP-om

PREDSJEDNIK IDS-a Ivan Jakovčić izjavio je danas u Puli kako je u interesu IDS-a dugoročna suradnja sa SDP-om na državnoj razini, tako da te dvije stranke zajednički uvedu Hrvatsku u Europsku uniju, da rade na razvoju hrvatskog gospodarstva i zaštiti ljudskih prava i spriječe povratak HDZ-a na vlast.

Jakovčić je na konferenciji za novinare rekao da te dvije stranke na županijskoj i lokalnoj razini žele ostvariti mnoge projekte.

Izjavio je kako će se prvi put na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj od 1990. do danas stvoriti koalicija koja ide na izbore s nakanom da pobijedi programom za građane i razvoj Hrvatske umjesto da, kako je rekao, "ide na politiku svrgavanja".

"HDZ je 1990. dobio izbore na antikomunizmu, 2000. preokret je nastao više zbog rušenja HDZ-a, a buduća će koalicija stvoriti pozitivno ozračje ad se javnost očituje o ponuđenu programu", zaključio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Nije htio komentirati najnovija neslaganja istarskog i pulskog SDP-a u vezi s potpisivanjem zahtjeva za raspisivanje referenduma o reviziji prodaje zemljišta u Istri te projekta "Brijuni-Rivijera", istaknuvši kako ne želi govoriti o odnosima u drugim strankama.

Zamoljen da ocijeni izjave vodstva istarskog SDP-a kako iza potpisivanja zahtjeva za referendumom stoji desnica, Jakovčić je kazao kako je nedvojbeno da je desnica snažno u igri kad je posrijedi "sve ovo što se događa". "Za to postoje mnogi dokazi", dodao je Jakovčić.

Pročitajte više