Janša potvrdio da ga je Sanader obavijestio o otvorenosti hrvatskog tržišta nekretninama i Slovencima

JANEZ JANŠA, slovenski premijer, na jučerašnjem je summitu Europske unije u Berlinu potvrdio da mu je hrvatski premijer Ivo Sanader proslijedio obavijest o tome da će hrvatsko tržište nekretninama uskoro biti otvoreno i za slovenske državljane.

Sanader je, podsjećamo, u Berlinu sudjelovao na summitu Europske pučke stranke (EPP), krovne organizacije europskih pučana i demokršćana, koja ima najbrojniju frakciju u Eurpskom parlamentu.

Pitanje prava na stjecanje nekretnina za hrvatske građane u Sloveniji i slovenskih građana u Hrvatskoj do sada je, kako je i sam premijer nedavno izjavio u Berlinu, bilo zatvoreno. Sanader je prije nekoliko dana izjavio kako je razgovarao s Janšom o tom pitanju koje je bilo otvoreno između Hrvatske i Slovenije, najavivši pri tome kako je isto pitanje sada "zatvoreno" te da će biti realizirano u narednih nekoliko dana.

Janša je jučer objasnio kako je Slovenija prošle godine, nakon što je prihvatila zakon prema kojemu hrvatski državljani mogu kupovati nekretnine u Sloveniji, o tome obavijestila hrvatsku Vladu diplomatskom notom, dodavši kako sličan formalni korak očekuje i od Hrvatske.

Foto:AFP

Pročitajte više