Janša tvrdi da je Ropova vlada u panici

ČELNIK slovenske oporbe Janez Janša izjavio je u utorak kako "žurba" kojom je vlada premijera Antona Ropa zakazala izvanredno zasjedanje parlamenta o interpelaciji pokazuje da ju je "uhvatila panika" uoči izbora 3. listopada.

"To je panična reakcija jer su odabrali prvi moguć tehnički termin", rekao je Janša na vijesti da će se izvanredno zasjedanje koje su zahtijevale dvije najveće oporbene stranke održati sljedećeg utorka.

Oporba je željela izvanrednom sjednicom i interpelacijom protiv vlade dokazati javnosti da je Ropova vlada usporila gospodarski rast i omogućila "klijentelizam i korupciju".

Liberalni demokrati (LDS) premijera Ropa tvrde pak kako je riječ o izbornoj manipulaciji jer sjednice parlamenta ne smije biti u vrijeme službene političke kampanje.

Predsjednik parlamenta Feri Horvat izjavio je kako je na samoj izvanrednoj sjednici moguće i promijeniti dnevni red, ali samo na zahtjev vlade ili 23 zastupnika.

Neke stranke najavile su da će zatražiti dopune izvanrednog zasjedanja, a moguće teme su prisluškivanje političkih protivnika, pitanje "izbrisanih neslovenaca" i neke druge.

Pročitajte više