Želite posjetiti Japan? Japanci će podijeliti 10 tisuća besplatnih avionskih karata!

JAPANSKA turistička zajednica želi ponovo privući turiste u svoju zemlju jer je nakon strašnog potresa i problema s Fukushimom izgubila više od 60 posto turista, a u nekim dijelovima Japana broj turista smanjio se za čak 80 posto. Tijekom srpnja i kolovoza broj turista ukupno bio je manji za 30 posto.

Iako prijedlog još nije potvrdila japanska vlada, ali se očekuje pozitivan odgovor od njih, Japanska turistička zajednica podijelit će 10 tisuća besplatnih avionskih karata za put u njihovu zemlju i nazad u periodu od travnja iduće godine.

Na svojim stranicama objavit će natječaj za turiste koji žele osvojiti besplatne karte, a koji će morati ispuniti upitnik te predstaviti svoj plan putovanja. Japanci očekuju da će biti velika navala na karte, pa će izabrati 10 tisuća najboljih i najozbiljnijih kandidata koji će po povratku u svoju zemlju imati obvezu putem blogova ili lokalnih medija svoje sugrađane upoznati sa situacijom u Japanu. Također, nakon posjeta morat će dati svoje prijedloge o tome kako bi Japanci mogli privući više turista u svoju zemlju.

Ako ste zainteresirani, pratite stranice Japanske turističke zajednice koja će objavljivati nove informacije o svojoj akciji.

Pročitajte više