Japanski vatrogasac bez vozačke dozvole na dužnosti vozio 20 godina

JAPANSKI vatrogasac koji je vozio vatrogasne kamione i vozila hitne pomoći čitavih 20 godina dobio je otkaz kad se saznalo kako nema vozačku dozvolu.

Njegova obitelj znala se za njegovu tajnu te su ga svaki dan prevozili do posla i nazad kući. Kad bi došao na posao, on bi sjeo za volan jednog vatrogasnih vozila ili vozila hitne pomoći.

Prošlog tjedna taj 40-godišnji vatrogasac iz grada Takaoke, koji je od Tokija udaljen 300 kilometara, uhvaćen je na djelu kad je od njega zatraženo da predoči vozačku dozvolu tijekom rutinske inspekcije. Kao vatrogasac je radio 20 godina.

"Inspektor je pomislio kako mu ovaj izgleda uznemireno te mu je istrgnuo vozačku dozvolu iz ruku, da bi otkrio kako ona pripada njegovom ocu", kazao je glasnogovornik vatrogasne službe Shigeru Sawasaki.

40-godišnji Japanac u proteklih je pet godina 309 puta sjeo za volan vozila hitne pomoći i 97 puta za volan vatrogasnih kamiona. Grad je za kaznu smanjio plaću šefu vatrogasaca, njegovom zamjeniku i još nekoliko vatrogasnih službenika za jednu desetinu od ukupne plaće za idući mjesec.

B.V.
Foto: AFP

Pročitajte više