Jasna Babić: Lakoća Kosoričina postojanja pogubnija je od inteligencije zločinca

GOŠĆA današnje emisije Nedjeljom u dva bila je novinarka Jasna Babić. Najviše je govorila o organiziranom kriminalu, premijerki Kosor i ubojstvu Ive Pukanića.

"Jadranka Kosor nije u stanju shvatiti, a kamoli provesti tu ideju, da se političari trebaju brinuti za svoje poslove, a nas pustiti da radimo svoje, rekla je Jasna Babić te dodala: "Oni vole ovisne ljude, kao što roditelji uzdržavaju svoju djecu do četrdesete, a onda plaču i kukaju što ih država ne uzdržava još kasnije. Nimalo ne pomažu stanovništvu da razvije samopouzdanje i pokaže da politika nije jedino časno zanimanje, upravo suprotno, politika opstaje na račun drugih."

Govorila je o održanju premijerke na vlasti, te ocijenila da se ne usudi napraviti jedini korak kojim bi ojačala autoritet i dokazala legitimitet. "Kosor treba sazvati izbornu konvenciju HDZ-a i dokazati da nije princeza izabrana od svoga oca kojeg sada progoni. Ona je na tu poziciju došla jednom neopisivom lakoćom postojanja, a lakoća njezinog postojanja pogubnija je od inteligencije zločinca", rekla je Babić-

Također je ocijenila i da se Vladimir Šeks trenutno nalazi u vrlo velikim problemima. "Otvoreno je prozvan u izvješću Amnesty Internationala, zajedno s Tomislavom Merčepom, zbog ratnog zločina koji nije procesuiran", podsjetila je.

"Pukanićeve suradnike nije briga sjede li na kavi s naručiteljem njegova ubojstva"

Komentirala je i suđenje za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića: "Ako je suditi o onome kako je rješavano Pukanićevo ubojstvo, meni pokazuje da je namjerno rješavano tako da se ništa ne riješi. Oni su riješili slučaj, ali nema odgovora tko je naručio ubojstvo", rekla je.

"U jednom trenutku sam shvatila da se istraga za Pukanićevo ubojstvo zapravo ne vodi, nego je a priori prihvaćena teza o crnogorskoj duhanskoj mafiji, a očigledno je da je Pukijevu smrt želio netko u Hrvatskoj, pa i ja,", priznala je.

"Najviše sam ljuta na njegovu okolinu koja ga je obožavala, a sada im je svejedno da li s njegovom ubojicom piju kavu. To nije moja pretpostavka, nego moje čvrsto saznanje. I ja sam pisala tekstove o crnogorskoj mafiji, isto kao i Bero Jelinić, onda bismo i mi trebali biti smaknuti", objasnila je.

Na pitanje zna li koji je motiv za njegovo ubojstvo, rekla je da ne može govoriti decidirano, ali da se najvjerojatnije radi o novcu.

"Đavao u životu Ninoslava Pavića je Miroslav Kutle"

Progovorila je i o suvlasniku EPH, medijske kuće za koju je također radila, Ninoslavu Paviću, rekavši da je "Đavao u njegovom životu" Miroslav Kutle. "Pavić je vrlo inteligentan, ali on danas radi novine za političare", kritizirala ga je.

U više navrata je tijekom emisije kritizirala rad i osobu državnog odvjetnika Mladena Bajića koji ju je, kako kaže, više puta prevario. "Bajić ima jednu vrlo nezgodnu stvar, a to su papiri od kojih on strepi, papiri vezani uz Loru. Naravno, onda je on proglašen osobom godine od strane iste korporacije koja se dvaput nije usudila objaviti te dokumente", rekla je, aludirajući na EPH.

Pročitajte više