HDZ ne može pobijediti Bandića pa se ulizuje, Mikulić ga branio u odjavnoj špici Otvorenog

Foto: Hina

POSLJEDNJIH se dana rasplamsala rasprava o rušenju proračuna Grada Zagreba, a o čemu će se glasati za dva tjedna. To bi, smatraju mnogi, zavezalo ruke aktualnom gradonačelniku i pred izbore ga ostavilo bez gradskog novca kojim je mogao voditi neformalnu kampanju.

No, za to će biti potreban još netko, a mnogi p(r)ozivaju HDZ da to učini. Tako se zagrebački HDZ, čiji se predsjednik isključivo bavi problematikom Trga maršala Tita, našao u nezavidnoj poziciji. Prošlog je tjedna onda prilično znakovita bila kritika Andrije Mikulića na račun zagrebačkog proračuna.

"To je prijedlog proračuna gdje se diže sa sedam milijardi proračun na sedam milijardi i 300 milijuna kuna, znači, za tekuće održavanje. Još se više Grad zadužuje. A moram reći i da sve ono što je u prethodnom proračunu obećano, nije se realiziralo. Iskreno, mislim da je malo vremena do 20. prosinca i  da smo u školi, teško bi to bilo za ono - 'sjedi 2'", poručio je Mikulić.

Naravno, kako to često u politici biva, Mikulić nije želio iskreno reći hoće li rušiti proračun.

Jučer je, pak, opet rekao više manje ništa.

"Još je 14 dana do te sjednice Gradske skupštine. Pričekajmo prijedlog proračuna da vidimo što je, a što nije usvojeno od amandmana, odnosno kako će taj prijedlog proračuna izgledati. A onda, na osnovu prijedloga, kada ga dobro proučimo, vidjet ćemo kakva će biti odluka", rekao je.

No u sinoćnjoj emisiji Otvoreno na HRT-u, u sam kraj emisije, dok je već išla odjavna špica, Mikulić je predložio da se Bandića pusti na miru.

"Ako mogu rečenicu za kraj. Pošto je gospođa Mrak Taritaš pokazala dobru kampanju do sada, baš kao i gospođa Švaljek, ja predlažem da pustimo gradonačelnika da mandat odradi do kraja kako bi lagano mogao otići u političku mirovinu", rekao je Mikulić, a zbog kraja emisije nitko mu nije mogao odgovoriti.

"Evo vidite, očito se nastavlja koalicija HDZ-HSLS- Milan Bandić", uspio je dobaciti Rajko Ostojić.

Pročitajte više