J.Kosor u H. Kostajnici potpisala ugovor o pomoći starijima

POTPREDSJEDNICA Vlade Jadranka Kosor danas je u Hrvatskoj Kostajnici s gradonačelnikom Davorom Govorčinovićem potpisala ugovor o provedbi Programa međugeneracijske solidarnosti "Pomoć u kući starijim građanima" koja obuhvaća više od 250 nemoćnih osoba na području hrvatskog Pounja.

U nazočnosti predstavnika lokalne i županijske vlasti potpredsjednica i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je prostorije Udruge za roditeljsko i obiteljsko savjetovalište (udruge "Rosa") u Osnovnoj školi "Davora Trstenjaka" u Hrvatskoj Kostajnici te s predsjednicom Udruge Đurđicom Pavešić-Herkov potpisala ugovor o suradnji i novčanoj potpori u provedbi projekta Udruge "Grupni rad s djecom".

Govoreći o programima potpore starim i nemoćnim osobama u Kostajnici, Kukuruzarima, Majuru, Hrvatskoj Dubici i Dvoru, te projektima Udruge "Rosa" u "Grupnom radu sa djecom", Kosor je posebno istaknula da je ponosna što je ministrica međugeneracijske solidarnosti i što Ministarstvo koje vodi može poduprijeti vrijedne programe kao što su kostajnički.

Njihov je cilj osnažiti obitelji, poticati suzbijanje svih ovisnosti te pojačati skrb za stare i nemoćne osobe, istaknula je i dodala da je Program potpore starim osobama nešto posebno i novo u Hrvatskoj te da je do sada postigao vrlo dobre rezultate u Podunavlju. Podsjetila je da je nedavno otvoren i prvi dnevni boravak za starije osobe u Šibeniku te da se potpisivanjem ugovora o provedbi Programa potpore starijim i nemoćnim osobama u Kostajnici taj program počinje primjenjivati i na širem kostajničkom području.

Istaknuvši da se Kostajnica potvrdila kao grad socijalne i međugeneracijske solidarnosti i obzirnosti, zahvalila je kostajničkom vodstvu na dobroj pripremi tih projekata, socijalnim radnicima, pedagozima, sociolozima i odgojiteljima te svim dobrovoljcima koji sudjeluju u provedbi tih programa.

Potpredsjednica Kosor je s općinskim i gradskim čelnicima u Sisačko-moslavačkoj županiji razgovarala o razvojnim projektima koji će pridonijeti otvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju. Naglasila je da Vlada takve projekte potpuno podupire, posebice kad je riječ o područjima posebnoga državnog interesa kao što je Hrvatska Kostajnica.

Kosor se susrela i s Kostajničanima u kavani hotela "Central" i s njima razgovarala o uvjetima života u gradu. U ime Vlade i premijera Ive Sanadera zahvalila im je na svemu što su dali u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu.

Pročitajte više